Event 2 juni in Kemzeke: een kleine impressie

Centraal die avond stond “zorgen voor morgen”.

Dit thema kwam er niet toevallig.

We staan immers voor grootse uitdagingen: de toename van het aantal Chronische zieken, de verkorte ligduur en afbouw van ziekenhuisbedden (België staat in Europa op de 4de plaats met het meeste aantal bedden per 100000 inwoners), de stijging van de gemiddelde leeftijden, een stagnering van de beschikbare budgettaire mogelijkheden…

Wij kiezen met onze organisaties in de eerste plaats voor de kwaliteit van de zorg, voor de centrale positie van de patiënt met een eigen open netwerk naar keuze. We kiezen voor zorgvernieuwing in de hoop meer te kunnen doen met dezelfde of zelfs minder middelen. Maar we kiezen vooral om samen te werken met alle zorgpartners, een samenwerking van huisarts tot voetverzorgende, tot huishoudhulp. We zien een bijzondere plaats voor de mantelzorger, de buurtwerkers. Zonder hen en met alle respect voor hen, krijgen we deze taak nooit voor mekaar.

Er werd gedebatteerd tijdens een panelgesprek, de aanwezigen konden verschillende standen van sponsors bezoeken en er was ook ruimte voor een heerlijk streepje muziek en een lekker hapje en drankje.

Een greep uit de reacties:

“Echt eens interessant om dit verhaal te horen!”

“Wat een superlocatie!”

“Heb deze avond goed aan mijn netwerk kunnen werken, het is altijd leuk om iemand eens op een andere manier te leren kennen.”

“We worden hier nogal in de watten gelegd?!”

Kortom, de afwezigen hadden ongelijk!

Foto’s van dit event vind je op onze Facebookpagina.

https://www.facebook.com/pg/vzwVerplegingAanHuis/photos/?tab=album&album_id=1902896173369311

 

By | 2017-07-20T15:22:57+00:00 20 Juli 2017|