Zorg voor kinderen

Hoe plannen we zorgen voor kinderen jonger dan 6 jaar?

Soms worden thuisverpleegkundigen gevraagd om kinderen jonger dan 6 jaar te verzorgen. Wanneer dit om technische zorgen zoals wondzorg of injecties betreft, is hier geen probleem.  Wanneer het echter om hygiënische zorgen gaat, zitten we wel met een probleem.  De KATZ-schaal is niet voorzien voor jonge kinderen.  Enkele mutualiteiten aanvaarden toch het aangevraagde forfait, als de aanvraag gebeurt via overleg met de adviserende geneesheer.  Hiervoor is dan een omstandig medisch en verpleegkundig verslag nodig waaruit moet blijken dat bij de zorg een verpleegkundige interventie noodzakelijk is.
Het RIZIV bevestigt nu dat deze beslissing kan en mag genomen worden door de adviserende geneesheer.  We hebben bij alle vertegenwoordigers van de mutualiteiten aangedrongen om deze stelling en manier van aanpak te willen volgen.

By | 2017-07-20T14:57:20+00:00 20 Juli 2017|